Wederom een finish - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Clim & Bo - WaarBenJij.nu Wederom een finish - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Clim & Bo - WaarBenJij.nu

Wederom een finish

Door: jabo

Blijf op de hoogte en volg Clim & Bo

27 November 2011 | Gambia, Banjul

We raken er aan gewend. Weer een finish. Na een lange rit vrijdag en een vroeg vertrek (0600)hebben we Gambia bereikt. Het einddoel van de Amsterdam Dakar Ralley. Hier worden onze auto's geveild.
De reis ging over redelijke wegen met hiet en daar een Puthole (gat). Redelijk geconcentreerd sturen dus. 1 gemist gat kan fatal zijn voor de auto die toch al 7000 km (tropenkilometers) achter zn kiezen heeft. De grensovergang van Gambia verliep bovenverwachting zo snel. Er werd niet eens gekeken en de stempel stond al in het paspoort. Bij de grens een enorme drukte van belang. Allemaal kinderen en vouwen die je van alles aanbieden. Do you wanna buy....... bananna, sigarettes, coconut, water, chocolade enz enz enz. En dan zijn deze artikelen in de aanbieding door diverse kinderen dus 30 van de sigaretten en 30 van de bananen enz. Onwijze toestand dus, ramen omhoog, deuren op slot en afwachten tot we verder konden. In de auto ondertussen 40 graden volgens mij maar goed, de kinderhandjes zijn snel dus dat is iets belangrijker.
Na de grens 22 kilometer en dan wachten voor de pont, een belevenis op zich. Wat een bende daar, en niet alleen op de wachtplaats voor de pont maar zeker ook op de pont. Wat een oude bende, neem de pont van Buitenhuizen en dan 65 jaar oud, vreselijk maar we hebben het gered. Tussen de geiten en kippen stonden 17 auto's dus voor de 45 auto's over waren was het 12 uur 's nachts. Gelukkig stonden we 'toevallig' vooraan dus wij waren rond 5 uur 'smiddags op het resourt. En dat is een hele luxe! Heerlijk de komende dagen relaxen, zwemmen en in het zonnetje zitten. Dat hebben we (weer) verdiend na de challenge haha.....

Onze teamleden konden nog van de trip in 2004 Nel Bus van de stichting June. Nel is een enorme hartelijke vrouw die zich hier enorm inzet voor hulp zoals een school, kleding en water. Toen Nel hoorde dat we hier waren kwam ze onmiddelijk naar ons resourt alwaar we een actie op touw hebben gezet om van iedereen overgebleven kledingstukken te verzamelen en andere gebruiksartikelen. Die hebben we gisteravond naar haar project gebracht evenals uiteraard onze spullen. Dus de jassen, T-shirts, pennen, broeken en zelfs onze tenten van het dak van de auto hebben we daar achtergelaten. En een geweldig ontvangst was onze dank. Heel erg leuk om dit te kunnen doen en vooral om te kunnen zien waar het echt terecht komt. Morgenochtend zijn we uitgenodigd om op haar school te gaan kijken dus dat belooft wederom een een ontvangst en heel veel dankbaarheid. Heel gaaf dus!

Vanmorgen naar de veiling geweest. Daar stonden bijna alle auto't opgesteld om te worden verkocht. Met volle verbazing zien wij auto's verkocht zien worden voor 4X de waarde in Nederland. Heel bijzonder. Helaas waren er weinig opkopers door de verjaardag van de president, dus er zijn er nog een aantal die volgende week worden verkocht. Jammer maar dan maken we kans op meer geld voor de stichting die wij sponsoren. Wij zijn benieuwd!

Morgen de laatste dag in Gambia en dan lekker weer naar huis. Al met al een geweldige ervaring met redelijke stresspuntjes, maar ook zeker de nodige adrealine en ontspanning daarna. Geweldig om meegemaakt te hebben en weer een geweldige herinnering rijker met leuke foto's en een leuk stukje op de film.
Zeker het goede doel als eindpunt en de teams onder elkaar een geweldige reis!

Groeten en tot in Nederland!

JABO

• 27 November 2011 - 16:56

Jeroen:

Volgens mij vinden een flink aantal mensen in Nederland het geen straf dat jullie weer thuis komen. Dat zeker gezien de stukjes op facebook van Erica, Clim!

Gr Jeroen

• 27 November 2011 - 17:59

Liesbeth Deen:

Super mannen wat een super belevenis en leuk dat ik jullie verslagen kan lezen als of ik erbij ben...ha,ha.
    Geniet nog ff lekker van de zon en relax, geniet want hier is het brrrr ....knufff Liesbeth

• 27 November 2011 - 19:16

Jessica Bruns:

Genoten van jullie verslagen! Blij dat jullie bijna weer veilig naar huis gaan. Weer een avontuur op zak!

Goede reis naar huis en fijne thuiskomst!

• 27 November 2011 - 21:04

Ite Visser :

Hi stoere mannen.
    Geweldig dat jullie veilig en wel in Gambia zijn aangekomen. Geniet er nog lekker van!
    Hoe is Sunswing Beach?

Groeten,

Ite

• 28 November 2011 - 12:38

Margreet:

Gelukkig dat jullie deze finish ook heelhuids hebben bereikt. En wat een ontvangst! De stukjes die jullie hebben geschreven, laten wel zien hoe goed we het hier hebben en wat deze mensen allemaal nog nodig hebben. Zelf ben ik heel geinteresseerd in de school die jullie vandaag bezoeken. Ik hoop dan ook wat te lezen hierover in het volgende en misschien laatste stukje over Gambia(?). Een hele goede terugreis en tot ziens.

• 28 November 2011 - 14:51

Jan Frut:

Nog 24 uur mannen dan komt jullie gewone levendje weer in beeld , maar dan wel met een geweldige ervaring meer in jullie levensrugzak gr. Frut

• 03 December 2011 - 11:33

Renée:

Jullie zijn nu dan inmiddels dus weer goed thuisgekomen ,maar ik wil nog wel even op dit laatste stukje reisverslag reageren.Jammer voor jullie er niet bij te zijn als jullie auto's worden verkocht, het sluitstuk van de hele reis ,want dat lijkt me toch ook wel een byzondere ervaring.Achteraf zal iemand daarover wel berichten neem ik aan,maar dat is natuurlijk toch minder leuk dan de spanning van 't bieden mee te maken.Maar met kans op hogere opbrengst zou ik dat ook zo doen.Ik hoop dat jullie er veel geld mee beuren !In elk geval kunnen jullie met veel goede herinneringen en byzondere ervaringingen op allerlei gebied terugblikken naar deze speciale reis. Goed gedaan ,jochies !!

Verslag uit: Gambia, Banjul

De finish?

23 November 2011

Douane douane en corruptie
Clim & Bo

Het doel van onze rit is om in 29 dagen van Amsterdam naar Dakar te rijden in een auto die niet duurder mag zijn dan 500 euro. Als we de eindstreep halen dan leveren wij de auto in. Verder hebben we buiten de Barrel race om nog een inzamelingsactie gehad en de opbrengst gaat naar het kinderziekenhuis. Alle foto's die je op onze auto's ziet zijn de sponsoren die een donatie hebben gedaan en hebben het mogelijk gemaakt dat er heel wat kinderen zijn die geholpen kunnen worden. Verder hebben wij natuurlijk het doel om er een dolle boel van te maken. Wij hopen daarom ook dat jullie van onze reisverslagen zullen genieten.

Actief sinds 02 Nov. 2011